B Social | Storytelling Academy

b-social

TRAINING, BEGELEIDING EN COACHING

B.Social StoryTelling Academy geeft voorlichting aan de retailers over duurzaamheid in de fashion industrie en staff training aan hun personeel. Wij zoeken hierin voortdurend naar samenwerkingen met brancheverenigingen, retailservice-organisaties en trainingsbureaus.

Seminars, presentaties, masterclasses: wat uw huidige kennis ook is, wij bieden  op maat gemaakte trainingen aan u en uw medewerkers om u te helpen met de complexiteit van duurzame mode en de communicatie hierover aan uw klanten.

Een belangrijke schakel in het stimuleren van de verkoop van duurzame mode en accessoires is het personeel in de winkels. De herkomst van merken wordt steeds belangrijker voor de consument. In een samenleving waarin alle luxe beschikbaar is, kopen we niet meer wat we nodig hebben maar wat we willen hebben. Merken en producten die zoveel mogelijk “added values” hebben, genieten de voorkeur bij de consument. Daarbij spelen de onbeperkte informatiebronnen die de consument heden ten dage ter beschikking heeft een grote rol. Consumenten kunnen (online) meer informatie vinden dan de retailer zelf vaak beseft. Zij checken labels naar hun achtergrond en herkomst, controleren de samenstellingen, vergelijken prijzen, wegen hun alternatieven af en onderzoeken nauwkeurig de merkbeloftes. Daarom is openheid van de retailer op zijn plaats. Een eerlijk en authentiek verhaal is dan ook van essentieel belang.

Daarnaast wordt persoonlijke aandacht en betrouwbaarheid een steeds belangrijkere motivatie in de aankoopbeslissing. Personeel is het visitekaartje van de winkel. Doorslaggevend in de hedendaagse verkoop is dat winkelpersoneel deze productachtergrond meeneemt in het verkoopgesprek.  De aandacht die het personeel aan de klant geeft, door de achtergrond van de duurzame producten te vertellen draagt bij aan de ultieme winkelbeleving. De rol die het personeel speelt in de winkels wordt dus steeds belangrijker. Zij maken vandaag de dag het onderscheid en bepalen voor een groot gedeelte het succes van de winkel.

Wilt u informatie over de mogelijkheden die wij aanbieden of wilt u een offerte opvragen, neemt u dan contact met ons op via info@poweringsustainablefashion.nl