Dutch Retail Experience Awards

drea-logo

DUTCH RETAIL EXPERIENCE AWARDS

De Dutch Retail Experience Awards is een landelijke retailprijs voor de modezaken die hun winkelbeleving neerzetten op basis van de pijlers authenticiteit en duurzaamheid. Deze Award is in 2012 in het leven geroepen om vooruitstrevende retailers en winkelconcepten onder de aandacht te brengen en te stimuleren. Waarmee we de retailers inspiratie en goede voorbeelden geven van winkels die duurzaamheid in hun beleid verweven hebben.

De Awards bestaan uit een juryprijs en een publieksprijs die op basis van een open stemformulier verworven worden. Stem op uw favoriet van 2017!


Stembutton

Er zijn verschillende categorieën:

Best Customer Experience Award

Deze Award is onder verdeeld in een aantal categorieën. Uit de winnaar van de subcategorieën wordt de winnaar bepaald van de Best Customer Experience Award.

De Best Customer Experience Award wordt uitgereikt aan de retailer die zich actief bezighoudt met beleving en onderscheidend vermogen, zoals klantbeleving op basis van interieur, verkoopadvies, merken- en productaanbod, gebruikmaking van social media en events. Retailers die kunnen meedingen naar deze Award, moeten tussen de 5 en 25 jaar bestaan.

De subcategorieën zijn als volgt:

 • Best Customer Experience Award – Men

  2017: The Good People in Rotterdam, Oebens Mercantile in Utrecht, Coef in Arnhem, Uptown in Den Haag, No Label in Amsterdam, M-perception in Maastricht, Romeyn Tailor in Barneveld, Twentyonewood in Alkmaar, Mansion 24 in Apeldoorn en Tillemans Tailors in Hoorn.

 • Best Customer Experience Award – Women

  2017: Moise in Amsterdam, Ilse in Hoofddorp, 512 & Blesh You in Nijmegen, Chevalerie in Breda, Just B Invited in Haarlem, DEB in Hoogland, Restored in Amsterdam, Styled by Juuls in Utrecht, Zolamanola in Utrecht en Jacky – O in Noordwijk.

 • Best Customer Experience Award – Women  & Men

  2017: Bouclé in Spakenburg, Daro Fashionstore in Zuidlaren, Filipe Mode in Boxtel, Funkie House in Rotterdam, Make my Day in Nijmegen, Labels in Sittard, Westside in Den Bosch, PLEK in Deventer, Meent in Haarlem en District 10|71 in Amsterdam.

 • Best Customer Experience Award – Jeans

  2017: Denoism in Rotterdam, Crème Fresh in Haarlem, Denim+ in Bussum, Black & Blue in Nijmegen, Tenue de Nimes in Amsterdam, GOEDenCO in Houten, Seventytwo in IJsselstein, Butcher of Blue in Hoogland, Div.in Amsterdam en About in Amsterdam.

 • Best Customer Experience Award – Shoes & Leather

  2017: Revenge in Utrecht, Vincenzo Barber & Shoes in Helmond, Omoda in Zierikzee, Van Den Assem (Shoe Club) in Rotterdam, Van Os in Nijmegen, The Little Green Bag in Delft, Shuz by Schmit in Alkmaar, Coef Concept in Nijmegen, Baskets in Amsterdam en ETQ in Amsterdam.

Retail Excellence Award

De Retail Excellence Award is voor gevestigde retailers, die al meer dan 25 jaar bestaan. De Award wordt uitgereikt aan de retailer die zich blijft vernieuwen, inspeelt op de trends van nu en zich onderscheid met langdurige klantenbinding.

Voor 2017 zijn de kansmakers: De Rode Winkel in Utrecht, Bastiaansen Modestad in Bavel, Bossenbroek in Voorthuizen, De Duif in Sneek, Franken Mode in Bergeijk, Morselt Mode in Borne, Sissy Boy in Eindhoven, WE Fashion in Utrecht, Vanilia in Bergen en Rinsma Modeplein in Gorredijk.

Most Innovative Start Up Award

De Most Innovative Start Up Award wordt uitgereikt aan, zoals de naam al aangeeft, de meest innovatieve start up. Deze categorie is in het leven geroepen om start ups, die met durf en lef het retaillandschap instappen en uitblinken in originaliteit, een steuntje in de rug te geven en ze te promoten onder de consument.  Deze Award wordt uitgereikt aan retailers die minder dan 5 jaar bestaan.

In 2017 is deze Award wellicht voor:  Deaup in Deventer, The Domestic Botanist in Utrecht, Noir in Roermond, Ny Borjan in Gorinchem, Poush in Noordwijk, Hype Heroes in Den Bosch, Joelle Boers in Geleen, Instore Conceptstore in Delft, Bij Priester in Den Haag of Daily Paper in Amsterdam.

Online Experience Award

De Online Experience Award is voor online retailers. Ook retailers die online begonnen zijn, maar inmiddels wel een fysieke winkel hebben of retailers waarvan het grootste platform online is, dingen mee naar deze Award. Deze Award is bestemd voor de webshop die een bijzondere online beleving neerzet voor de consument, vernieuwende faciliteiten en inspiratie biedt voor de online bezoeker.

De genomineerden voor 2017 zijn: Keep it secret store, My Dress code, The Hunting Ensemble, Kenko Shop, Orange Bag, Brainy Days, Geiten Wollen Winkel, Buitendelijntjesshop, La Dress en Nanii.