DREA

drea-logo

DUTCH RETAIL EXPERIENCE AWARDS

De Dutch Retail Experience Awards is een landelijke retailprijs voor de modezaken die hun winkelbeleving neerzetten op basis van de pijlers authenticiteit en duurzaamheid. Deze Award is in 2012 in het leven geroepen om vooruitstrevende retailers en winkelconcepten onder de aandacht te brengen en te stimuleren. Waarmee we de retailers inspiratie en goede voorbeelden geven van winkels die duurzaamheid in hun beleid verweven hebben.

Michel Smit (Goodbrandz), organisator van deze gewaardeerde retailaward: “Juist in deze uitdagende tijd vinden we het van belang om succesverhalen te delen. ‘Samen sterk tegen Corona’ is een veel gehoorde leus, die ook bij uitstek geldt voor mode-retailers.”

De afgelopen maanden is er veel veranderd. In de sociale omgang, de bewustwording van onze kwetsbaarheid en ook de kwetsbaarheid van ons huidige economische stelsel.  In de fashion branche bleek dat de huidige businessmodellen kwetsbaar zijn. McKinsey heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de effecten van Covid-19 op de textielsector wereldwijd en becijferde dat Covid-19 80% van de textielbedrijven wereldwijd in de problemen heeft gebracht.  De textielsector moet zich meer dan ooit opnieuw uitvinden op een manier die past bij de duurzame uitdagingen van deze tijd.

“Er zijn voorbeelden van retailers die zijn gaan ‘omdenken’ en hierin heel succesvol zijn geweest. Kennis delen, succesverhalen uitlichten en hiervan leren, met de blik naar de toekomst, zijn dan ook belangrijke uitgangspunten van deze editie,” aldus Smit.

De uitreiking zal dit jaar plaatsvinden op zondag 11 juli in de nieuwe showroom van Goodbrandz. C-béta hoeve, Rijnlanderweg 916, 2132 MN Hoofddorp

De jury heeft ertoe besloten om binnen de volgende categorieën retailers te nomineren:

Best Customer Experience Awards 2021

De Best Customer Experience Award wordt uitgereit aan de retailer die zich actief bezighoudt met beleving en onderscheidend vermogen, zoals klantbeleving op basis van interieur, verkoopadvies, merken- en productaanbod, gebruikmaking van social media en events.

*** Best Customer Experience Award – Women  & Men ***

Women and men

 

*** Best Customer Experience Award – Women ***

women

 

*** Best Customer Experience Award – Men ***

MEN

 

*** Most Innovative Start Up Award ***

De Most Innovative Start Up Award wordt uitgereikt aan, zoals de naam al aangeeft, de meest innovatieve start up. Deze categorie is in het leven geroepen om start ups, die met durf en lef het retaillandschap instappen en uitblinken in originaliteit, een steuntje in de rug te geven en ze te promoten onder de consument.  Deze Award wordt uitgereikt aan retailers die minder dan 5 jaar bestaan.

innovative

 

*** Online Experience Award ***

De Online Experience Award is voor online retailers. Ook retailers die online begonnen zijn, maar inmiddels wel een fysieke winkel hebben of retailers waarvan het grootste platform online is, dingen mee naar deze Award. Deze Award is bestemd voor de webshop die een bijzondere online beleving neerzet voor de consument, vernieuwende faciliteiten en inspiratie biedt voor de online bezoeker.

online