Dutch Sustainable Fashion Week

dsfw-logo

Ieder jaar in oktober vindt de Dutch Sustainable Fashion Week plaats. Tijdens deze tien dagen presenteert dit ‘one of a kind’ Fashion evenement duurzame innovatie, young & established designers en ready-to-wear fashion aan een groot publiek van meer dan 900.000 consumenten, bedrijven, retailers, scholen en organisaties.

Verspreid over verschillende gemeenten en locaties in Nederland en in samenwerking met diverse scholen, modezaken en instanties faciliteert de DSFW onder andere catwalkshows, festiviteiten, lezingen, winkelroutes, workshops, tentoonstellingen, award-uitreikingen en debatten door heel het land.

DSFW onderscheidt zich van ander Fashion Weeks door zich volledig te concentreren op duurzaamheid en innovatief design. De aandacht gaat tevens uit naar jonge, innovatieve Ready-to-Wear collecties die in samenwerking met circa 800 modezaken uitgelicht worden. Daarnaast besteden we speciale aandacht aan de ontwikkeling van jong talent, in samenwerking met de toonaangevende Fashion & Design opleidingen. Daarbij vinden de activiteiten plaats door heel het land.

Terugkerende thema’s zijn:

 • Circular Fashion
 • Waste Reduction
 • (New Textile) Innovation

 

 • Young Designers
 • Ready-to-Wear Fashion Designers
 • Established Green Designers


Doel

 • Uit onderzoek blijkt dat 68% van de consumenten verantwoorde kleding wenst, maar niet weten hoe (Goodbrandz)
 • Er wordt onvoldoende gecommuniceerd over duurzame mode volgens 60%
 • 9 op de 10 Nederlanders weten niets van de achtergrond van merken (ING)

Het primaire doel van dit evenement is om alle ontwikkelingen, innovaties en Young Designers een podium te geven en dit onder de aandacht te brengen bij een breed publiek en alle belanghebbende partijen (bedrijven, designers, modezaken, scholen, consumenten) met elkaar te verbinden.

 

Historie

In 2014 vond de eerste Dutch Sustainable Fashion Week plaats van 6 t/m 12 oktober. In samenwerking met Urgenda werd rond de Dag van de Duurzaamheid speciale aandacht aan het actuele thema duurzame mode besteed. Doel: ondernemers en merken & designers met elkaar in contact te brengen en consumenten inzicht te geven in alle mogelijkheden en ontwikkelingen. Het evenement is in korte tijd enorm gegroeid en ieder jaar haken er weer nieuwe samenwerkingspartners aan. In 2017 zal de vierde editie plaatsvinden van 6-15 oktober.

 

Ambassadeurs

Ieder jaar werken we weer nauw samen met bekende ambassadeurs die actief meewerken aan het genereren van publiciteit. Zij verbinden hun naam aan het evenement en ondersteunen deze actief via blogs en Social Media.

         bnners-online-liggend

 

Missie en Visie

DSFW ziet de terughoudendheid in de verduurzaming van de mode-industrie. Zij vertrouwt echter in de inventiviteit en het innovatieve karakter van (young) designers en Fair Fashion brands. Juist zij beschikken over de kracht en mogelijkheid om de veranderende markt te versnellen, wanneer zij hier het juiste podium voor krijgen. Nieuwe innovaties en initiatieven vinden echter vaak de commercie niet en andersom. Via de DSFW brengen wij alle belanghebbende bedrijven, designers en organisaties bij elkaar en bieden wij tevens een groot platform om bekendheid te genereren bij de consumenten.

Onze ambitie bestaat uit 3 pijlers:

 1. Consumenten te enthousiasmeren voor deze innovatieve nieuwe generatie Fair Fashion designers en de veranderde marktvraag te stimuleren.
 2. Een podium bieden aan duurzame ontwerpers: door media, bedrijfsleven en andere sectoren met elkaar te verbinden en kennis te laten maken met designers en hun innoverende werk. Hierbij genereren wij brede publiciteit, en zelfs opdrachten voor hen.
 3. Talentontwikkeling en het stimuleren van duurzame innovatie: het ondersteunen van nieuw talent en technische innovatie is een belangrijk speerpunt van onze organisatie.

   etalage-sticker-mpb-dsfw       westenmode1

WWW.DSFW.NL

email lisa@dsfw.nl
facebook www.facebook.com/inspiringstoriesdsfw
instagram @DSFW
 telefoonnr   +31 (0) 2 21 00 134