Local Hero

LOCAL HERO

Local Hero Logo

Waarom:

Een belangrijke ontwikkeling in Nederland (en wereldwijd) is de toenemende aandacht voor duurzaamheid en de zorg voor onze planeet. Meer dan een miljoen Nederlanders zijn al vegetarisch en al meer dan de helft is flexitariër. Dit aantal ‘bewuste Nederlanders’ groeit hard, en zij maken keuzes die zo min mogelijk impact hebben op de planeet.
Dat kleding een enorme milieu-impact heeft, beginnen steeds meer mensen zich te realiseren. Afgelopen jaar is er wereldwijd maar liefst 48% meer gezocht op ‘sustainable & ethical brands’. Ook ‘vegan leather’ en ‘organic cotton’ waren populaire zoektermen.
Duurzame merken doen het met name online erg goed. De reden daarvan is dat consumenten in de fysieke winkels vastlopen en niet of nauwelijks geholpen worden in hun zoektocht. Bij de vraag aan een winkelmedewerker over duurzaamheid krijgen ze vaak het antwoord dat ze hier niets van af weten.

Wie:

Bij zogenoemde “Local Heroes” is dit niet het geval. Deze winkels komen de groeiende groep consumenten tegemoet die vanuit een bewustere levensstijl graag bewuster hun garderobe willen aanschaffen. Een Local Hero is de vooruitstrevende retailer die transparante informatie biedt aan haar klanten over de achtergrond van de merken en inhoudelijke vragen over duurzaamheid beantwoord in de winkel.

De criteria waar de Local Heroes aan voldoen zijn:

  • De retailer is ofwel een early adopter op het gebied van het aanbieden van duurzame mode, ofwel heeft zij een succesvolle, langdurige ‘duurzame-strategie’.
  • De retailer is aanbieder van minimaal 15% duurzame merken, met hierin een groeiambitie.
  • De retailer biedt transparante informatie aan haar klanten over de achtergrond van de merken
  • Winkelmedewerkers hebben de benodigde basiskennis over duurzaamheid in deze branche, om de klanten hierover te kunnen informeren
  • Retailer neemt het criterium duurzaamheid mee in haar inkoopproces
  • De retailer communiceert over haar duurzaamheidsdoelstellingen
  • De leden van de ‘Local Hero’ community maken maatschappelijk verantwoord ondernemen modieus.

 

Local Heroes:

Aline Fashion, Burgum
ADD/DEPT, Panningen
Make My Day, Nijmegen
Bastiaansen Modestad, Bavel
KOKOTOKO, Groningen
De Rode Winkel, Utrecht
De Garage, Harderwijk
Woudstra Schoenmode, Leeuwarden
Ter Steeg Lederwaren, Doesburg
Brandmission, Haarlem
LIVstores, Utrecht
LEEF, Meppel

Local Hero worden?

Wilt u met uw winkel ook inspelen op de groeiende vraag naar duurzame mode? En uw personeel hiervoor op professionele wijze opleiden? Tijdens de  tweedelige training ‘Storytelling over Duurzaamheid’ krijgt u een antwoord op alle vragen. Medewerkers krijgen inzicht in de verschillende elementen van een goedlopend en overtuigend verhaal en leren waarom het essentieel is om deze informatie over te brengen naar de klant.

Tijdens de eerste – basis – training (Blink uit in een Duurzame Relatie) worden 3 fases doorlopen:

Fase 1: (PRE) Purchase

Fase 2: (DRAGEN) Use

Fase 3: (POST) Disposal

Tijdens de tweede – Next Level – training gaan we specifieker in op uw eigen winkel. In deze training werken wij samen een unieke merk- en winkelbeleving mbt duurzaamheid uit, wat u kunt toepassen in de praktijk. Na voltooiing van deze tweede training ontvangt u het Local Hero certificaat en bent u officieel onderdeel van de Local Hero community. De community bestaat uit vooruitstrevende retailers die transparante informatie bieden aan haar klanten over de achtergrond van de merken en inhoudelijke vragen over duurzaamheid beantwoord in de winkel.

Door middel van de trainingen worden u en uw medewerkers klaargestoomd om Local Hero te worden. De trainingen bieden de nodige kennis, die u toekomstbestendig maakt m.b.t. het groeiend bewustzijn van uw klanten. In maart vond de eerste training plaats. De training duurt 4 uur en is inclusief koffie, thee en lekkers.

De eerste volgende training ‘Blink uit in een Duurzame Relatie’ vindt plaats op maandag 13 mei van 09.00-13.00.

Voor meer informatie of aanmelden kunt u een mail sturen naar drea@poweringsustainablefashion.nl of telefonisch contact opnemen via 020 21 00 246.